Prijzen FoodBattle Groningen uitgereikt

Foto: Erik Brand

Vrijdag 16 november zijn de prijzen uitgereikt van FoodBattle Groningen. In totaal deden vanaf 16 oktober, Wereldvoedseldag, tot en met 16 november 384 deelnemers, verdeeld over 16 teams en 24 individuele deelnemers, mee aan de Foodbattle.

Karen Blaakmeer won de dinerbon. Zij hield zelfs gedurende drie weken bij hoeveel voedsel ze weggooide. Het beste team, Voetspot FoodBattle, won een kookworkshop onder leiding van chefkok Harrie de Vries. In een professionele grootkeuken wordt met producten die bijna over de THT-datum zijn (tenminste houdbaar tot) een maaltijd gemaakt, waarna er gezellig wordt gegeten.

De prijzen werden aan het beste team en de beste individuele deelnemer overhandigd door wethouder Joost van Keulen. De prijswinnaars gooiden gedurende hun actieweek de minste hoeveelheid voedsel weg.

Ieder jaar gooien we in Nederland per persoon 40 kilo goed voedsel weg. Dit kost ons per persoon ongeveer 140 euro per jaar en is verspilde energie en onnodig gebruik van grondstoffen. Daarom organiseerde de gemeente deze Foodbattle, samen met MilieuCentraal om samen de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling.

Als alle deelnemers doorgaan op de manier zoals ze te werk gingen tijdens de FoodBattle, besparen ze gezamenlijk jaarlijks bijna 4.000 kilo voedsel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen